Share
 

 holt, thomas benjamin

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
Gost
avatar

holt, thomas benjamin Empty
ObjavljaNaslov sporočila: holt, thomas benjamin   holt, thomas benjamin Icon_minitimePon Jan 13, 2014 11:07 am


thomas benjamin, holt, straight, new york, 32, construction worker, fragile bones, joel kinnaman
001.
sedel je pri uri matematike, ko se je začelo. mlada učiteljica grace je na vsak možen način želela pridobiti pozornost sedemletnikov, ki so sedeli pred njo, po učilnici je skakala s košarami sadja ter se trudila vbiti otrokom v glavo osnovna pravila seštevanja. mladi thomas se je vneto pogovarjal s sosedom, hihitala sta se vsakič, ko ju je gospodična grace opozorila, da bosta morala oditi k ravnatelju. kdaj se je svet okoli njega začel vrteti? ne ve. vršenje v razredu je nemudoma potihnilo, nadomestil ga je visok pisk, ki se je mešal z neko grozljivo melodijo. obraz njegovega prijatelja je postajal pred njegovimi očmi iz trenutka v trenutek bolj izmaličen, njegova usta so se čudno razprla in oči so ostale brez roženic. nemo je opazoval dogajanje pred seboj, poskušal je spoditi grozljivo sliko z divjim mežikanjem. in nato se je ozrl po razredu. vsi so bili takšni, čudno spačeni. celo gospodična grace, ki je bila sicer vedno mila in nasmejana, se je kremžila v vsej svoji grozoti. podoba ni nikakor hotela izginiti, namesto tega je postajala iz trenutka v trenutek hujša. njegovo telo se je začelo nenadzorovano tresti, pot je zalil njegova lica. storil je edina, kar je lahko – kričal je in kričal.
odpeljali so ga k ravnatelju, kjer se je počasi umiril. poklicali so njegovo mamo ter se z njo pogovarjali celo uro, medtem ko je otroka zamotila ponovno mila gospodična grace. gospa holt ni bila zadovoljna, ko je zapustila ravnateljevo pisarno. starega ravnatelja je preklela na sto in en način, vendar mali thomas ni razumel niti besede. oprijel se je mamine mehke dlani ter ji sledil po hodnikih. šele v avtu so se mamine ustnice razlezle v topel nasmešek, nežno je pogladila njegovo lice, ki je še vedno gorelo v temno rdeči barvi. dejala je, da bo vse v redu. tiho ga je prosila, da ji opiše, kaj se je zgodilo. povedal ji je, kako ga je napadel tisti grozen zvok, kako so vsi obrazi postali temni in grozljivi. in ona ga je razumela, dejala je, da je ravnatelj pravi kreten, ker je dogodek opisal kot iskanje pozornosti. in nato je ponovila, da bo vse v redu. in on ji je verjel. nista se odpeljala domov, temveč sta se ustavila pred hladno sivo stavbo. močno se je oprijel mamine dlani, ko ga je vodila v notranjost, ki ni bila veliko prijaznejša od zunanjosti. sprejela ga je mlada medicinska sestra, ki je spominjala na prijazno gospodično grace, pospremila ga je v belo sobo, kjer sta skupaj z mamo pričakala zdravnika. odgovarjati je moral na sto in eno vprašanje, vsa so se zdela brez pravega smisla. tam so ga zadržali tri dni – toliko, da se je napad ponovil ter so lahko potrdili diagnozo. mali thomas je trpel za shizofrenijo.

002.
napadi so prišli in so šli. nekateri so bili hujši, nekateri blažji. vendar je imel navkljub vsemu lepo otroštvo ter mladost. starša sta mu pomagala na vsakem koraku, bratec in sestrica mu nista zamerila, če ju je v kakšnem napadu udaril. družini holt je nekako uspevalo. bili so dobri dnevi in bili so slabi. in potem je bil tam tisti dan, ko je spoznal njo. bila je prijateljica nekega prijateljevega prijatelja in od trenutka, ko sta spregovorila prvih nekaj besed, je vedel, da je dekle popolno zanj. pogovarjala sta se lahko o vseh neumnostih tega sveta ter o vseh najglobljih filozofskih vprašanjih. z njo je bil lep vsak dan, vsak teden in vsak mesec. zaljubil se je, neumno in iskreno. po nekaj mesecih trdne zveze sta si kupila stanovanje, po kakšnem letu si jo je drznil zaprositi in kmalu zatem sta se poročila. življenje je bilo sladko in popolno.
napadi so še prišli, vendar so bili blažji ter krajši. njene tople besede so ga znale pomiriti, njen dotik ga je spravil na realna tla. skupaj jima je uspevalo. življenje, za katerega je vedno mislil, da ne bo nikoli normalno, je postalo normalno. v službo je hodil tako kot vsi njegovi sovrstniki, poročen je bil tako kot njegovi prijatelji… bil je normalen. po njeni zaslugi.
tistega večera je prišel iz službe pred njo. ni se trudil s kuhanjem, ki bi se najverjetneje izkazalo za misijo nemogoče, temveč je naročil hrano iz neke bližnje restavracije. prižgal je sveče ter čakal. in čakal. postajal je vse bolj živčen, skrbelo ga je veliko bolj, kot bi skrbelo normalno osebo. zavedal se je, da je nekaj narobe, še preden je na njegova vrata pozvonila policija. stene so začele lesti skupaj, njuno stanovanje je postajalo vse manjše. nežna krem barva sten je postala črna, luči v prostoru so pomrle. in šele nato je odprl vrata. policista sta mu s hladnim tonom predala novico, da je njegova najdražja umrla v prometni nesreči. in on z njo. svet okoli njega se je zatresel ter nato sunkovito podrl. ogenj s sveč se je razširil po prostoru, električna napeljava v stanovanju je popokala na sto in en način. znašel se je sredi ognja, sredi obupne bolečine, ob kateri je lahko le tiho zaječal. umiral je. in nje ni bilo tam, da bi ga pomirila. ni je bilo več. upal je, da bo umrl kar tako, sredi tistih plamenov, ki so objemali njegovo telo. želel si je umreti pod ruševinami stavbe, ki se divje rušila nad njim. vendar ni. ne glede na to, kako je ječal od morilske bolečine, ni in ni umrl. lahko je le zbežal.

špela, 18, alot, finn
Nazaj na vrh Go down


prispevki : 827
reputation : 56
pridružen : 18/12/2013


skylar grey
skylar grey
admin

holt, thomas benjamin Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: holt, thomas benjamin   holt, thomas benjamin Icon_minitimeTor Jan 14, 2014 1:05 am

holt, thomas benjamin 55-48
THOMAS HOLT,
pozdravljen/a v silverstreamu. tvoj lik je sprejet, ne pozabi pa na temo s face claimi in vse ostale zadeve!

želimo ti prijetno pisanje, predvsem pa obilo zabave!
urška, lilith, sky
Nazaj na vrh Go down
 

holt, thomas benjamin

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: opisi-